Det handler om at målrette information

Forsker på Job 6. maj 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Jantzen
  • NFA har udført kvalitative interview med arbejdstagere med fysisk betonet arbejde. Seniorforsker Emil Sundstrup har mødt asfaltarbejderne for at undersøge, hvordan muskel og skeletbesvær bedst afhjælpes. Projektet er støttet af Arbejdsmiljøforskningsfonden, og plakaterne er udviklet i samarbejde med 3F og Asfaltindustrien.

Skrevet af: Karen Gahrn

 

– Målet er at skabe et redskab, der kan hjælpe dem, der har muskel- og skeletbesvær, ude på arbejdspladserne. Det handler om at målrette information på en måde, der appellerer til den enkelte og fører til, at deres smerter mindskes. Vi har lavet plakater til asfaltarbejderne med billeder af en kollega, som mange kender og respekterer. Han viser, hvordan motionsøvelser skal gennemføres. Nu er jeg spændt på, hvordan plakaterne bliver modtaget, når asfaltarbejderne går i gang ude på arbejdspladserne i løbet af foråret, siger Emil Sundstrup, der er seniorforsker på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Forskningsprojekt: ’Styrkelse af vidensgrundlaget for branchespecifikke indsatser mod MSB blandt arbejdstagere med hårdt fysisk arbejde’

Opdateret 6. maj 2021