Fremtiden er her: Et system til at måle bevægelser på arbejdspladsen

Forsker på Job 14. feb 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Søren Svendsen
Skrevet af: Karen Gahrn

Forsker:

Nidhi Gupta, seniorforsker, cand.scient. og ph.d., Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

 

Forskningsprojekt:

’Objektive målinger af MSB-eksponeringer (OM-MSB)’

– Vores system er unikt, fordi det er det hidtil mest automatiserede system til at måle præcise arbejdsbevægelser og kropspositioner i stor skala. Det er nemt at bruge for deltagerne – og for forskerne. Hidtil har målinger krævet, at forskerne skulle montere måleudstyr på alle, men med dette system kan deltagerne selv gøre det.

This describes the image

Vi har brug for præcise data om arbejdsmiljøet for at kunne forbedre det. Der var ingen, som troede, at det ville være muligt at indsamle informationer på denne måde, men vi har vist, at det kan lade sig gøre. Så man kan sige, at fremtiden er her, siger Nidhi Gupta. 

Systemet er foreløbig afprøvet i et pilotprojekt med 35 deltagere. En af deltagerne var key account manager Morten Dahm, som her viser, hvor lille måleren er.

This describes the image

’Det var nemt, som at have et lille plaster på, så jeg oplevede ikke nogen gener,’ siger Morten Dahm. Deltagerne modtager en pakke med posten og kan selv montere måleren, som bæres i en uge. Samtidig indtaster deltagerne i en app, hvornår de sover, og hvornår de arbejder.